Halla Outdoors

HALLA OUTDOORS

Jokaisen yrityksen nimen takaa löytyy kliseinen tarina. Halla on Antin kummitytön nimi.

Thats it.

Yrityksen pääkouluttajana ja jehuna toimii Antti Uski, joka komeilee lähes joka kuvassa. Antti on koulutettu eräopas, seikkailukasvattaja, yhteisöpedagogiopiskelija, melontakouluttaja, melontaopas, köysitoiminnanohjaaja, kova kiipeilijä ja vaikka mitä.

Aina kun vapaa-ajan aktiviteeteiltaan ehtii, hän kouluttaa ihmisiä toimimaan erilaisissa ja haastavissa olosuhteissa, sekä vie ihmisiä sinne minne ei ihan joka jantteri lähde.

LAATU

Halla Outdoors:n tärkeimpiin arvoihin kuuluu laatu. Me haluamme toteuttaa laadukasta, ammattitaitoista ja turvallista outdoor-koulutusta. Haluamme että kalustomme on laadukasta, haluamme että koulutus on ammattitaitoista ja kaikki huomioon ottavaa ja pidämme huolta, että jokaisella kouluttajallamme on jotain pedagogista taustaa (tai vähintään silmää) lajitaitojen lisäksi. Ideana on siis ettei vaan huidella menemään.

Emme tee sitä, mitä emme osaa. Jotta voimme toteuttaa melontaa sillä tasolla kun sitä toteutamme, olemme kouluttautuneet ja treenanneet vuosia. Kouluttaudumme jatkuvasti lisää ja olemme avoimia uudelle tiedolle. 

TURVALLISUUS

Lähdemme liikkeelle kaikessa toiminnassamme siitä, että sen pitää olla turvallista. Meille ei riitä että osallistujat pääsevät ehjin nahoin kurssilta kotiin, vaan haluamme myös että kaikilla on kotiin palatessa hyvä mieli ja aito kokemus takana.

Välitöntä ja fyysistä turvallisuutta ajatellen meillä on aina mukana tarkkaan mietitty ja jatkuvassa kehityksessä oleva turvallisuussuunnitelma ja riskianalyysi. Olemme jatkuvasti skarppina mahdollisten vaaratilanteiden varalta ja koulutamme jatkuvasti itseämme. Pyydämme aina ihmisiltä terveystietoja, jotka voivat vaikuttaa retken toteutumiseen ja otamme nämä huomioon toteutuksessamme.

Henkinen turvallisuus on meille yhtä tärkeää kuin fyysisenkin. Emme halua että kukaan traumatisoituu tai saa huonoa kokemusta kursseillamme. Kaikki toimintamme on vapaaehtoista, asteittain etenevää ja yksilöt huomioon ottavaa. Haluamme että kaikilla on kivaa ja pyrimme tähän erilaisin metodein, mm. joustamme mahdollisimman paljon päivien ja säiden kanssa pelatessa.

Sosiaalinen turvallisuuden lainalaisuudet allekirjoittaen voimme todeta että kaikki kiusaaminen, toksinen käytös, äijäily, uhittelu, painostus, ahdistelu yms ovat täysin kiellettyjä kursseillamme. Oppiminen tapahtuu parhaiten sosiaalisesti turvallisessa ympäristössä ja teemme kaikkemme, että koulutusympäristö kursseillamme pysyy semmoisena.

Turvallisuuden jatkumo. Meille ei riitä sekään, että olet päässyt kurssiltamme pois ehjin nahoin, traumatisoitumatta ja ilman että kukaan on sinua kiusannut. Me haluamme että otat Halla Outdoors:n turvallisuusajattelua mukaasi kurssin/koulutuksen loputtua. Tämä on asia mihin painotamme paljon koulutuksessamme. Haluamme että osaat tiedostaa riskit eri lajeissa, suhtautua niihin nöyrästi ja tiedostaa omat taitotasot ja suhteuttaa ne olosuhteisiin.

 

LUONTOARVOT

Perusarvoihimme kuuluu massin tahkomisen lisäksi ihan oikeasti kestävä kehitys ja ympäristö arvot. Monopoli-setämäisen viiksien vahaamisen ja setelinippujen kahinan taakse piiloutuu asuntoautossa elelevä hipin retku, jonka arvot nojaavat paljon siihen että maailma olisi parempi paikka. Me pyrimme tekemään muutakin kuin heittämään banaanin kuoret bio-jätteeseen näön vuoksi.

Mitä me sitten teemme asian eteen? No ihan rehellisesti sanottuna emme ole keksineet miten melonta- tai kiipeilykursseilla parantaisimme maailmaa, muuten kuin lisäämällä tietoisuutta ja luonnon kunnioitusta. 

Haluamme näyttää miten upea luonto meillä on, ja opettaa ihmisille samanlaista kunnioitusta sitä kohtaan kuin mitä itse olemme löytäneet. Haluamme vaikuttaa ihmisiin tätä kautta ja nostaa esiin mm. roskatonta retkeilyä, luontoarvoja, ympäristön kunnioitusta, itämeren suojelua.

 

KOULUTUKSEN JATKUMO

Olen pyrkinyt sanomaan jokaisella kurssille osallistujalle, että kouluttaja/koulutettava suhde ei lopu siihen kun olemme saaneet rahat taskuun ja antanut diplomin kouraan asiakkaalle. Jos jokin asia kursseillamme jäi askaruttamaan, tai on päässyt unholaan meihin voi aina ottaa yhteyttä. 

– Antti Uski / Halla Outdoors