RETKIMELONTAKURSSI TAMMISAARI

13.-16.7.2022 / 420€

RETKIMELONTAKURSSI TAMMISAAREN KANSALLISPUISTOSSA

 

13.-16.7.2022 / 420€

Haluatko päästä syvemmälle retkimelonnan saloihin? Haluatko oppia suunnistamaan saaristossa, tekemään turvallisia päätöksiä ja tulkitsemaan säätä? Haluatko päästä lähemmäs meloja 2 – korttia? Tämä retki on sinua varten!

 

 

Tiesitkö että Suomessa on maailman mittakaavassa täysin uniikki Saaristoalue jolle ei juuri mikään vedä vertoja retkimelonnan näkökulmasta? Lukemattomat saaret ja luodot (tarkalleen ottaen 224 661kpl. Se on paljon se) kutsuvat pientä tutkimusmatkailijaa hyppäämään nauttimaan tsufeet mielettömissä maisemissa rantakallioilla. Tämä on mielestämme Lapin talven ja taian lisäksi se Suomen vähemmän tunnettu salaisuus, joka on oikeasti todella hieno. Suurimpana saaristoalueena meillä on tietenkin Turun saaristo, mutta se ei ole läheskään se ainoa melontakohde! Myös lähempänä Helsinkiä löytyy mahtava retkimelontakohde, Tammisaaren kansallispuisto!

Tammisaaren kansallispuisto on loistava kohde ensimmäiselle merimelontavaellukselle.

Se sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä ja tarjoaa Saaristomeren kaltaista kauneutta pienoiskoossa. Siirtymät kansallispuiston alueella ovat mukavan lyhyehköjä, tarjoten kuitenkin erilaista luontoa ja maisemaa suojaisan sisäsaariston suurien ja rehevien saarien syleilystä karuihin ulkosaariston luotoihin ja majakoihin.

 

Tammisaaren kansallispuisto on täynnä upeita kohteita kuten Jussarö, vanha kaivossaari jossa sijaitsee mustasta hiekasta tunnettu Iron beach, Fladalandet joka on leiriytymisen kannalta yksi idyllisimpiä alueen saaria, suuri Elgö hirvineen ja valkohäntäkauriineen, Sundharunin kaunis majakkasaari, unohtamatta tietenkin Byxholmenia ja sen kuuluisaa saunaa! Neljän päivän melontavaellus on pituudeltaan optimaalinen vaelluksiin ja retkeilyyn tutustuvalle. Pääset hyvin uppoutumaan retkielämään ja saariston henkeen, mutta matka ei kuitenkaan ole liian pitkä tai haastava kokemattomalle. Melontavaelluksen tavoitteena on saaristosta nauttimisen lisäksi kasvattaa jokaisen osallistujan merimelontataitoja ja valmistaa ihmisiä omille melontavaelluksille. Ajatuksella, taidolla ja hyvällä valmistautumisella melontavaellukset ovat turvallisia toteuttaa.

Melontaretkellä pääset tutustumaan mm. merikartan lukemiseen, saaristossa suunnistamiseen/liikkumiseen, retkietikettiin, leiriytymiseen, sään lukemiseen, retken suunnitteluun, turvallisuusajatteluun, kajakin pakkaamiseen sekä tietenkin melontataitoihin.

Retkimelontakurssilla on mahdollisuus treenata tekniikoita ja tieto/taitoja meloja 2 – tasolle asti. 

Pakettiin kuuluu teams tapaaminen, jossa käydään läpi valmistautumista retkeen.  

AJANKOHTA

RETKIMELONTAKURSSI TAMMISAAREN KANSALLISPUISTOSSA 13.-16.7.2022 Ke-la. (aloitus kello 10.00 Tammisaari Sommarö – lopetus 15:00 Sommarö)

Kesällä 2022 järjestetään yksi avoin retkimelontakurssi.

Tilauksesta voimme järjestää kursseja myös enemmän ryhmille. Ryhmätilauksista voitte kysyä tarjousta info@hallaoutdoors.com

AIKATAULU

Melonta päivien pituus ja matka vaihtelevat vallitsevista olosuhteista, sekä reitti valinnoista riippuen. Pyrkimyksenä on pitää päivän melonta etäisyydet alle 20km mittaisina. Meloessa pyrimme pitämään pienen tauon vähintään kerran tunnissa, sekä pidemmän tauon 3-4h välein. Pyrimme leiriytymään aina ajoissa, jotta iltatoimille ja leiriytymiselle jää riittävästi aikaa. Huom. Aikataulu on suuntaa antava ja tulee elämään tilanteen mukaan.

Päivä 1: 10:00 Tapaaminen Sommarössä 12:00 lähtö vesille 15:00 lounas 18:00 rantautuminen leirisaarelle (viimeistään) 18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 2: 10:00 lähtö vesille 13:00 lounas 18:00 rantautuminen yöpymissaarelle 18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 3: 10:00 lähtö vesille 13:00 lounas 18:00 rantautuminen yöpymissaarelle 18:00 -> Leirin pystyttäminen, Illallinen ja iltatoimet

Päivä 4: 10:00 lähtö vesille 13:00 lounas 15:00 paluu sommaröhön

Päiviin sisältyy suunnistusharjoituksia, leiritaitoja, tietopaketteja, turvallisuusajattelua ja reflektointia. Sekä hyvän mielen hengailua. Niin ja tietty melontaa.

melontakurssi

RETKEN SISÄLTÖ

– Teams kokous jossa käydään läpi varusteita ja valmistautumista retkeen.
– Infopaketti melontavaellukseen valmistautumisesta
– Kouluttajan tuki melontavaellukselle valmistautumisessa
– 4 päivän opastus 
– Kajakki ja melontavarusteet (sieni, aukkari, liivi) 
– 1 kuivapussi per asiakas
– Karttatuloste
– Turvallisuussuunnitelma (jotta pääsette tutkimaan etukäteen miten me olemme varautuneet asioihin ja mitä itse miettiä)

 

Retken hinta: 420€ sis kajakin (ilman kajakkia 350€)
Maksimiosallistujamäärä: 8 ihmistä
Retki toteutuu jos sille ilmoittautuu 3 ihmistä.

Halla Outdoors pidättää oikeuden peruuttaa reissu jos tulee hirmumyrsky tms ylitsepääsemätön este. Tässä tapauksessa osallistujat saavat rahansa takaisin kokonaisuudessaan, tai sitten voimme yrittää sopia uutta retkeä!

Jos haluat osallistua retkelle omalla kajakillasi on tämä mahdollista ja huomioidaan hinnassa! Otathan yhteyttä meihin niin mietitään yhdessä soveltuuko sinun kajakkisi merimelontaretkelle.