KOLMEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN 25.-28.7.2022

KOLMEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN 25.-28.7.2022

Kolmen yön melonta Porkkalanniemestä Helsinkiin 25.-28.7.2022

 

Tule tutustumaan saaristomelonnan saloihin! Retkellä melomme merimelontaoppaan opastamana Porkkalanniemen ulkosaaristosta Helsinkiin. Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. 

 

RETKI

Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. Matkaa Porkkalanniemestä Helsinkiin tulee yhteensä noin 50km. Retkeilykokemus ei ole välttämätöntä, mutta suosituksena on, että melonnasta on alkeiskurssi käytynä tai omaa vastaavaa kokemusta melonnasta.

 

REITTIKUVAUS

Melontareitti alkaa Porkkalanniemen uloimmasta kärjestä, joka työntyy kauas Suomenlahteen. Se on tunnettu Suomenlahden kapeimpana kohtana, ollen lyhyimmillään vain 36km päästä Viron rannikosta. Porkkalanniemi on suosittu kohde valokuvaajien, lintuharrastajien, retkeilijöiden ja luonnosta nauttijien piireissä ja tunnettu karusta kauneudestaan. Maisemat meriltä käsin vetävät vertoja monille tutuiksi tulleille näkymille Porkkalan kallioilta.

Retki alkaa Porkkalanniemestä ja etenee koilliseen kohti Helsinkiä. Olosuhteista riippuen etenemme joko ulompana saaristossa tai hieman sisempänä saarien suojassa. Ulompana pääsee kokemaan ulkosaariston karua kauneutta, sisempänä taas hieman runsaampaa mutta yhtä kaunista saaristomaisemaa.

Reitin varrella kohtaamme Espoon Suvisaariston ja sen monipuoliset ulkoilusaaret. Hiljalleen Helsingin tutut maisemat ja rakennukset rupeavat erottumaan horisontissa. Kierrämme Lauttasaaren ja pääsemme takaisin suojaisaan kotipoukamaamme Lapinlahdella!

Alueella on useampia saaria joissa on mahdollisuus yöpyä ja ne kaikki ovat erilaisia. Tarkemmin saaret yöpymiseen ja taukoihin valikoituvat reitin ja olosuhteiden myötä.

Tavoitteenamme on näyttää monipuolisesti Helsingin lähisaariston kauneutta ja antaa teille mahtavia luontokokemuksia!

Huom: Jos on luvattu kohtalaista vastatuulta, retki toteutaan päinvastoin eli Helsingistä Porkkalanniemeen.

Aikataulu:

Melontapäivien pituus ja matka vaihtelee vallitsevista olosuhteista, sekä reittivalinnoista. Meloessa pyrimme pitämään pienen tauon kerran tunnissa, sekä pidemmän tauon vähintään 3-4h välein. Pyrimme leiriytymään aina ajoissa, jotta iltatoimille ja leiriytymiselle jää riittävästi aikaa.

Esimerkki aikataulusta. Aikataulu muuttuu ja elää olosuhteiden ja reittivalintojen mukaan.

Ma:
09:00 Tapaaminen Lapinlahden lähteellä Metsätuokion toimitilan edessä.
09:30 Kyyti lähtee kohti Porkkalanniemeä
10:00 Valmistelut ja kajakin pakkaaminen
12:00 Lähtö vesille
15:00 lounas
18:00 rantautuminen

Ti & Ke:
10:00 Lähtö vesille
13:00 lounas
17:00 rantautuminen


To:

10:00 Lähtö vesille
13:00 lounas
15:00 takaisin Lapinlahden lähteellä

 

Retkeen sisältyy: 

Opastus, kajakki, mela, liivi, aukkopeite, sieni, 1 kuivapussi, kuljetus Lapinlahden lähteeltä Porkkalanniemeen.

Kahville persot oppaamme keittelevät nokipannukahvia ja teetä koko porukalle aina tilaisuuden tullen. Yhtenä iltana oppaamme paistelevat lettuja melojille!

Varaa paikkasi Hallaoutdoorsin kaupasta.

Varaukset tehtävä 3pv ennen retkeä. Tämänkin jälkeen voit tiedustella asiaa sähköpostitse.

Retki toteutetaan jos siihen osallistuu vähintään 4 ihmistä.

Mikäli olet epäileväinen taitojesi suhteen niin ota yhteyttä tai osallistu Halla Outdoorsin  melontakurssille. Halla Outdoorsin meloja 1 – kurssin suorittaneet saavat -10% alennuksen Porkkalanniemen retkestä.